Nieuws

Cultureel herbouwd Kamp Schattenberg geopend

Afgelopen maandag 15 mei vond de opening plaats van de culturele herbouw van Kamp Schattenberg. Na de Tweede Wereldoorlog werden hier ruim tweeduizend Molukkers gehuisvest. De naam van het kamp veranderde van Kamp Westerbork in Schattenberg. Speciaal voor East Side Story is een deel van Schattenberg op deze historische plek herbouwd.

De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Nelleke Vedelaar van de provincie Drenthe, Dennis Bouwman, wethouder cultuur van de gemeente Midden-Drenthe en Anis de Fretes, die zijn hele jeugd doorbracht in Kamp Schattenberg. De bekende percussionist Nippy Noya zorgde samen met gitarist Wim Lohy en zangeres Brenda Frans voor de muzikale omlijsting.

Uit het leven gegrepen scènes
De culturele herbouw van Kamp Schattenberg vormt een belangrijk onderdeel van de East Side Story. Tijdens de voorstelling ziet het publiek hier uiteenlopende theatrale taferelen en scènes over het dagelijks leven in Schattenberg, met onder meer uit het leven gegrepen scènes gebaseerd op herinneringen van oud-bewoners. Met als podium de contouren van de woonbarakken, de keuken en kantine, de schouwburg, school en de kerk. Op het nagebouwde kampterrein is ook het Nest van de Kaketoe te vinden. In dit kunstwerk van Karin van der Molen zijn tientallen herinneringen te vinden van oudbewoners van Schattenberg.

Nieuws

Het laatste deel van het theaterdrieluik Aan De Andere Kant

Een theatrale reis van het kamp naar een Molukse woonwijk

Een herkenbaar verhaal over de mensen uit De Oost

Een aangrijpende voorstelling over een verloren liefde in turbulente tijden

Een avondvullende theaterbelevenis op drie locaties voor jong en oud

Een ontmoeting tussen culturen en generaties

Een liefdesverhaal over conflict en verzoening, over integratie, over vroeger en nu

Samen genieten van muziek, dans en heerlijk eten